G-Voetbal


G-voetbal

Samen  met K.S.V. Jabbeke en K.F.C Varsenare, vanuit een samenwerkingsakkoord binnen de gemeente Groot-Jabbeke,  hebben we het gezamenlijke project “G-voetbal” opgericht. 


Wat is G-Voetbal?

Voetbal is voor iedereen. Ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Wij geloven in elk talent en vinden dat mensen met een beperking ook van leuke activiteiten als voetbal moeten kunnen genieten.
Onder impuls van Johan Deseure, Jabbekenaar die zijn ervaring van bij Cercle Brugge meebrengt, werd Het team “G-Black Devils United” opgericht, waarmee in reeks 1 van het G-voetbal wordt aangetreden. Naast Johan zijn Frederic Vanden Bussche voor K.S.V. Jabbeke, Matthias Vanhessche voor V.K.S.O. Zerkegem en Danny De Coninck voor K.F.C. Varsenare de drijvende krachten.

Naast het sociale aspect van G-voetbal te ondersteunen en te promoten, wil men vooral mensen met een beperking volop van hun favoriete sport laten genieten en het samenwerkingsverband tussen de drie voetbalverenigingen van Groot-Jabbeke versterken.


In 2020 startte het drieluik K.F.C. Varsenare, K.S.V. Jabbeke, V.K.S.O. Zerkegem  gezamenlijk het project G-Black Devils United op, een voetbalploeg voor mensen met een beperking. 


Om in te schrijven of aan een proeftraining deel te nemen, zowel voor wat de volwassenen als de jongeren betreft, kan contact worden opgenomen met de verantwoordelijke, Johan Deseure: +32 477 98 88 51 – johan.deseure@icloud.com.